INARIN UISTELUKISA 2009

Osallistuimme Vesan ja Teijan kanssa Inarin vetouistelukisaan 2009 ja samalla puolustimme edellisen vuoden 2008 suurin kala-sarjan voittoa samalla miehistöllä.

Koko kilpailuajan klo 10.00 lähtien vedimme samoilla vesillä kuin edellisenäkin vuonna saaliina vain 3 alamittaista harmaanieriää, jotka tietysti palasivat takaisin järveen. Kaikesta huolimatta pidimme kiinni etukäteen sovitusta kilpailutaktiikasta ja korjasimme taktiikkaamme vain siltä osin, että laitoimme lisää peltiä pyyntiin sen jälkeen kun toisella veneellä kilpailuun osallistunut Timo Tuohimaa soitti ja karkuutti miehistöineen puhelun aikana noin 4 kg:n taimenen aivan veneen vierestä siiman katkeamisesta johtuen.
Puhelun aikana kuitenkin selvisi isomusten purevan peltiä vaikka puhelu aika äkkiä päättyikin täysin painokelvottomiin sanoihin toisesta päästä…

Klo 17.45 aikaan sitten lopulta toisen takilan ylempi vapa oikeni äkkiä ja saman tien taipui aivan kaarelle jarrun huutaessa oikein kunnolla. Sain otettua vavan käteeni ja samalla tuli muutamia kymmeniä metrejä veneen takana hopeinen torpedo korkealle ilmaan.
Vesa antoi ruorin Teijalle ja tuli kiireesti tyhjentämään veneen perän muista vavoista. Saimme ihailla taimenen komeita hyppyjä kaikkiaan viisi kertaa ja samaa pääsivät katsomaan muidenkin ympärillä olleiden veneiden miehistöt. Laskimme muita veneitä olevan samalla selällä ainakin 11 kpl, joista lähimmät 4 venettä olivat vain 100-200 metrin päässä meistä.
Komea taimen talttui aika nopeasti ja tasan klo 18.00 aikaan pääsimme tuulettamaan ja kumartamaan Ukolle!
Kala punnittiin veneessä Rapalan digivaa`alla ja sille saatiin painoksi 5,170 kg.
Punnitustulos vielä varmuudeksi valokuvattiin.
Perkaamisen jälkeen kala punnittiin uudelleen ja saatiin painoksi 4,300 kg. Kisan virallisessa punnituksessa taimenen painoksi saatiin 4,290 kg ja sillä tuli toisen kerran peräkkäin suurin kala-sarjan voitto ja koko kilpailun toinen sija.
Kala oli naaras.

Jari Kaipainen, toinen Vesan puosuista

Yhteistyökumppanit