10 vuotta Inarilla

10 vuotta Inarilla

Tätä kirjoitettaessa kausi on juuri aluillaan, jäät ovat osittain sulanneet ja kiireisimmät ovat jo ehtineet käydä siimoja liottamassa, katseet on suunnattu tulevaan kesään ja suunnitelmia on jos jonkinlaisia.

Välillä on hyvä pysähtyä ja katsella hiukan myös taaksekin päin.
Ohessa kuvakokoelma omilta reissuilta tasan 10 vuoden ajalta. Otsikko ei kerro ihan koko totuutta, kuvia on kertyny pitkin Lapin lääniä mutta suurin osa Inarilta joten nimesin sen sitte noin.

Tähän videonpätkään ei ole valittu vain niitä parhaimpia otoksia ja upeimpia hetkiä, kuvat on aikajärjestyksessä ja välillä on tullu vettä kuin saavista kaataen, on tuullu niin että lakki ei pysy päässä, milloin on ollu paahtava helle ja milloin toistakymmentä pakkasta. Videolla ei ole myöskään parhaimmin onnistuneet kuvat, kaikki on siirretty muokkaamattomana suoraan kamerasta ja seassa on suttuisia kännykkäkuviakin. Tämän ei ole tarkoituskaan olla HD-tason elokuva, se on vain yhden kalamiehen muistelmat videomuodossa.

Tässä ajassa paljon on vettä virrannu Inarinki läpi, osa vanhoista naamoista lyöny pillit pussiin, onpa Saamenmeri pari väärtiäki vieny mennessään. On vaihdettu veneitä, on vaihdettu välineitä, uistimet on tainnu vaihtua jo moneenki kertaan…, on kokeiltu pussillista uusia keinoja, välillä on palattu vanhoihin hyviksi todettuihin tapoihin, on ollu onnistuneita reissuja, on ollu huonoja päiviä. On ollu kuuma, on ollu kylmä, välillä on oltu märkiä kuin uitettu koira ja välillä on aurinko paahtanu täydeltä laidalta ja olo on ollu kuin kuivatulla korpulla. Kaikesta huolimatta en silti päivääkään vaihtais pois.

Mulla on aina ollu vähän huono kirjallinen ulosanti ja kuva kertoo usein enemmän kuin tuhat sanaa joten sen enempiä höpisemättä, hyppää kyytiin:

Ari Porsanger

Yhteistyökumppanit